Social icons


Od té doby, co jsem začala šít na stroji, tak moc ráda šiju dárky pro své blízké i okolí. Vánoce jsem samozřejmě nemohla vynechat. Tento rok jsem se rozhodla, že několika lidem ušiji takový ekobalíček, který bude obsahovat látkovou nákupní tašku a sadu látkových sáčků na potraviny. Ekologické sáčky, které nahrazují mikrotenové sáčky v obchodech jsou trendem poslední doby a já jejich využití určitě podporuji.
Nejdříve jsem na sáčky potřebovala vhodnou látku. Hotové sáčky v současné době naleznete na trhu v nespočetných variantách, vyráběných z různých druhů látek. Já jsem pro své sáčky zvolila bio-bavlněný mušelín, který jsem objevila v internetovém obchůdku Keezoo Organics. Tento mušelín je atestován pro styk se suchými potravinami a má i certifikaci GOTS, která garantuje ekologickou výrobu od semínka až po konečný produkt, čímž je chráněno životní prostředí, ale také i zdraví lidí zaměstnaných ve výrobě a v neposlední řadě i uživatelů konečného výrobku. V rámci této certifikace jsou zpracovány i požadavky na bezpečné a lidsky důstojné pracovní podmínky. Tato látka mi tedy pro mé sáčky přišla jako ideální volba. Nakonec jsem pro každého ušila celou sadu se sáčky o různých velikostech pro různé využití, od nákupu či skladováni ovoce, zeleniny nebo pečiva, po využití na malé svačinky do školy nebo do práce. Na to jak sáčky dopadly se můžete podívat v galerii níže. 
Nějakou dobu již také přemýšlím, že na blog začnu dávat návody na šití. Nakonec jsem se rozhodla, že začnu od jednodušších věcí a tak zde na blogu nyní naleznete i návod na ušití těchto pytlíčků. Dalším na programu bude postup ušití látkové eko-tašky :) 










Používá technologii služby Blogger.