Social icons

Tohle léto měl můj bratranec svatbu. Svatby jsem měla vždy ráda. Člověk se může obléknout slavnostně a u mě je to taky jediná příležitost, kdy mě uvidíte ve vysokých botách. V poslední době se to taky začalo kolem mě všechno ženit a vdávat, tak mám i více příležitostí se nějaké té svatby zúčastnit. Na svatbu bratrance jsem si chtěla koupit nové šaty a pak mě napadlo, že bych si ty šaty vlastně mohla ušít :) Vyrazila jsem do obchodů na lov té ideální látky. Představovala jsem si, že si ušiju takové jednoduché šaty ze dvou dílů, volné, s páskem do pasu a použiji na ně nějakou lehkou viskózovou látku. V jednom z obchodů mě však zaujala jiná látka. Byl to satén v mentolové barvě.  


Věděla jsem, že s tímto druhem látky bývá šití někdy obtížné, protože látka je taková živá a klouzavá, a hůř se na ní odměřují a stříhají jednotlivé díly. Taky, ač je to látka na společenské šaty, je dost nevýhodná v tom, že jakmile se člověk nějak poleje (i vodou) zůstavají na ní hodně viditelné fleky. No ale já se do té látky hned na první pohled zamilovala a rozhodla se, že to s ní zkusím. Hned jsem také věděla, že z ní chci sukni. Jsem v módě tak trochu minimalista, takže už když jsem si ji nesla domů, věděla jsem, že si k ní chci vzít i nějaké jednoduché tričko nebo halenku. Měla jsem nově coverlock, takže padla volba na jednoduché volné tričko z bílého tenčího úpletu. Vím, že na svatby se zrovna trička moc nehodí, ale zas si myslím, že v současné době už se na některé svatby dá nosit téměř cokoliv. Alespoň já jsem zvaná spíše na svatby, kde se tak striktní společenská pravidla v oblékání dodržovat nemusí. Hlavně aby to bylo pohodlné a veselé. 
Poprvé jsem si tak mohla vyzkoušet svůj coverlock. Byl to trochu boj, ale nakonec jsem to i za pomoci mojí lektorky šití Lucky zvládla. Tričko je podle jednoduchého střihu z Burdy (střih číslo 6540), který je i v prodloužené verzi, takže z něj lze ušít i šaty, které jsem si na svatbu chtěla vzít původně. Článek o tom, jak jsem si ušila z tohoto střihu i šaty, naleznete zde u mě na blogu v kategorii Hotové projekty na tomto odkazu.
foto: burdastyle.cz
foto: burdastyle.de, střih č. 6540



Sukně je jednoduchá ze dvou obdelníkových dílů, které jsem si sama naměřila podle potřeby. V pase jsem ji založila a vytvořila tak tunýlek pro gumu do pasu. Největší problém jsem měla s tím, že se mi látka ve švech zvláštně krabatila a nevypadalo to hezky. Myslela jsem, že mám moc utažený steh, ale nakonec mi Lucka ze šití poradila, že je potřeba to dobře vyžehlit. Žehlit se to musí přes další látku, jinak by se to mohlo propálit. Nakonec jsem se svým outfitem na svatbu byla moc spokojená a určitě se chystám, že si i na další svatby ušiju nějaké vlastní originální modely :)






na svatbě :)
Používá technologii služby Blogger.