Social icons

Mám ráda spíše takový jednodušší styl oblékání a tyto šaty patří k mým nejoblíbenějším a to především střihem. Volné, pohodlné, netopýří rukávy, pásek do pasu a ještě k tomu je člověk ušije opravdu za chviličku. Když jsem je šila poprvé, tak mi samozřejmě zabraly celkem dost času. Bojovala jsem s neposednou látkou, protože ideální jsou na tyto šaty lehké splývavé látky, například viskóza. Vystřihnout z ní tak jednotlivé části alespoň trochu přesně, byl popravdě celkem oříšek. Přesto jsem se k nim již několikrát vrátila a doma je má ode mně moje kamarádka a mojí sestře jsem je ušila k narozeninám.


Střih je z Burdy a jedná se konkrétně o střih číslo 6540 a patří do kategorie Super Easy. Střih jsem si objednala zvlášť a nechala poslat domů poštou. Návod k němu ani není potřeba, protože jsou to šaty skutečně jednoduché. Skládají se pouze ze dvou částí, přední a zadní, a ty k sobě pouze přišijete, začistíte švové přídavky a založíte spodní záložku, průramky a výstřih. Já jsem na ně v černé verzi použila zbytek látky, který jsme měla doma. Bohužel mi však délka nestačila, tak jsem je nastavila látkou s jiným vzorem a ten jsem sladila i s páskem. Pásek jsem si k nim přidala sama, ten součástí modelu nebyl. Šaty lze nosit i ve zkrácené verzi jako tričko.

foto: burdastyle.cz 
foto: burdastyle.cz






















Pro začátečníky je tento model opravdu jednoduchý a určitě bych ho doporučila vyzkoušet. Hlavně z toho nakonec vzniknou slušivé a pohodlné šaty, které se hodí ke každé příležitosti.







Používá technologii služby Blogger.