Social icons

Tyto kalhoty pro děti šiju moc ráda, protože jsou velmi jednoduché (zvládne je i začátečník) a jejich ušití zabere jen chvíli. Ušila jsem je během cestování po Sardínii, kde jsem sebou měla i dva šicí stroje :) Nakonec na šití nezbylo moc času, ale přesto jsem stihla ušít alespoň tyto kalhoty z úpletu a procvičila si tak během dovolené šití na overlocku. Látku s růžovýmí puntíčky jsem pořídila v Látky Mráz. Ze stejného úpletu jsem pár měsíců předtím ušila i dětské balónové šatičky a tohle byl zbytek látky, který mi po došití zbyl. Použila jsem jej proto ještě na tyto tepláčky.
Střih je ze speciálního vydání časopisu Burda - Burda Baby (6/2018) a naleznete u něj podrobný návod na vypracování i s ilustracemi. Kalhoty lze ušít ve velikostech od 56 do 98.
foto: burdastyle.cz








Původní střih se skládá jen ze dvou částí, předního a zadního dílu, ale já jsem si ho trochu upravila a do pasu i na zakončení nohavic jsem použila lemy ze stejné látky. Do lemu v pase jsem poté vložila i gumu. Tento střih je opravdu velmi jednoduchý a kalhoty zvládne ušít i začátečník. Navíc jsou tyto tepláčky praktické a pohodlné a to děti určitě během hraní ocení.





Používá technologii služby Blogger.