Social icons


Podzim patří společně s jarem mezi moje nejoblíbenější roční období. Všechny ty barvy, nošení svetrů, kabátků a dlouhých šál. Dalším mým projektem tak byly mikinové šaty, ideální právě do sychravých podzimních dnů :) 
Původně však tyto šaty měly být klasickou delší mikinou s kapucí. Střih na jednoduchou mikinu jsem si pořídila u Burdy (střih číslo 6406) a vycházela jsem z něho. Jen jsem si ho ale trošku upravila podle sebe, mikinu jsem prodloužila a přidala kapsy ve švech. 

foto: burda-strihy.cz, střih 6406
Mikinu jsem začala šít během naší dovolené na Sardínii. Během šití se mi ale podařilo zlámat několik jehel na overlocku a dost jsem s nastavením stroje i látkou bojovala. Nakonec se mi podařilo spodní část mikiny tak pokazit, že jsem se rozhodla celou dolní polovinu mikiny odstřihnout. Jenže co teď s tím? Nechtělo se mi začínat znova a bylo mi líto povedené horní části s kapucí. Byla to moje druhá mikina s kapucí a jedna z věcí, kterou jsem se naučila vypracovat úplně sama. 


Jedním z řešení bylo horní část mikiny prodloužit nastavením dalším kusem látky. Tak vznikl i nápad z toho vytvořit šaty. Na spodní část jsem použila jemnější černý úplet a sladila ho s lemy na rukávech z té samé látky. Sukni jsem lehce nařasila a spodní lem už dál nezačisťovala a neupravovala. Látka se sama efektně roluje a netřepí se. Výsledkem jsou pohodlné mikinové šaty, které unosíte na podzim i v zimě. 













Používá technologii služby Blogger.