Social icons



Mým druhým projektem, který se týkal košil, byly košilové šaty. Chtěla jsem si na nich vyzkoušet klasický košilový límec složený ze stojáčku a převěsu. Střih jsem si vybrala z časopisu Ottobre Design (2/2019).
zdroj: ottobredesign.com
Šaty jsem začala šít na kurzu, ale nemohla jsem je tam dokončit, protože se mi již blížil ke konci. Takže jsme se společně s mojí lektorkou Luckou zaměřili především na límeček. Naučila jsem se jak ho vypracovat a zbytek šatů jsem se rozhodla došít sama doma na vlastní pěst. Měla jsem za sebou už jednu košili, na které jsem již měla možnost vyzkoušet si vypracovat manžety a vsazení rukávů a další složitější věci, takže jsem si říkala, že to určitě zvládnu :)




















Šaty jsem začala šít v létě v půlce července, ale dokončila jsem je až nyní v říjnu. Neměla jsem bohužel moc čas a tak jsem je šila postupně. Trochu jsem se bála, jestli to zvládnu sama, ale nakonec to dopadlo docela dobře :) Rozparky na rukávech jsem zvolila v té nejjednodušší verzi a neřídila jsem se návodem v Ottobre. Těžší verzi si vyzkouším zas na další košili, kterou mám v plánu šít. Manžety jsem nakonec taky zvládla a nejtěžší částí se tak pro mě stalo vsazování růkávů. Ty se musí při vsazování speciálně nařasit, aby dobře seděly a v podstatě kopírovaly rameno. S výsledkem nejsem úplně spokojená, ale vsazovala jsem je sama poprvé, takže myslím, že napoprvé to nakonec tak špatně nedopadlo. Příště se mi to snad už podaří lépe :) Na šaty jsem zvolila látku s drobným modrým proužkem, což je můj oblíbený vzor. Látku jsem zakoupila v obchodě Aped, který naleznete v ulici Bořivojova na Jiřího z Poděbrad v Praze. Je to velký sklad látek, kde si určitě nějakou vyberete a většina je i za dobrou cenu.









Používá technologii služby Blogger.