Social icons

V rámci instagramové březnové výzvy #zaholkycosijoudoma, kterou pořádá Lenka z Melonberry.cz , jsem se zúčastnila i výzvy na spodní prádlo. Původně jsem to neměla vůbec v plánu se této části zúčastnit, ale nakonec jsem si řekla, že bych to přece jenom zkusit mohla. Byla to pro mě skutečná výzva, protože jsem předtím nikdy žádnou podprsenku ani kalhotky nešila. Jednou mě napadlo ušít plavky, potom co jsem si pořídila coverlock a na kurzu šití mi moje lektorka říkala, že na tom coverlocku se mi budou šít skvěle plavky. Tak mi ten nápad prolítl hlavou, ale za chvíli opět zase odlétl a plavky jsem doteď neušila žádné. To se však ale podle mě brzy změní :)


Tuto sobotu jsem se se poprvé vrhla na svojí první podprsenku. Mám doma spoustu zbytků tenčích úpletů, tak jsem se rozhodla pro takovou spíše pohodlnou podprsenku na doma nebo na cvičení jógy. Barvy jsem zvolila šedivou a černou. Jenže první problém nastal už u střihu. Kde ho vzít a jaký zvolit? Chvíli jsem tak různě brouzdala po internetu a hledala, až mě ale napadlo, že když už si šiju podprsenku, tak bych ráda, aby mi seděla. Nejlepší by tak bylo střih okopírovat z mého vlastního spodního prádla. Rozhodla jsem se použít oblíbené plavky. Když jsem však začala střih obkreslovat, zjistila jsem, že mám trošku problém s tvarem košíčků a záševky, které na těchto plavkách byly. Zkušenosti s kopírováním střihů z hotových věcí sice mám, ale záševky nejsou zrovna moje silná stránka. Tak mě napadlo ten střih vymodelovat na figuríně :) Vždy mě to celkem fascinovalo a mám nakoukáno docela dost videí na YouTube, tak jsem se rozhodla, že to vyzkouším. A ono to fungovalo! Stačilo nasadit figuríně moje plavky, na to přiložit střihový papír, vymodelovat košíčky a záševky se přirozeně na střihu vytvořily samy:)


Mohla jsem tedy začít stříhat a šít. Přední část podprsenky byla celkem snadná. Odšila jsem záševky a sešila k sobě svrchní a spodní vrstvu. Vytvořila jsem i zevnitř otvory na takové ty vycpávky podprsenek. V rámci sešívání svrchní a spodní vrstvy jsem přišila i ramínka.




 Poté jsem si ještě připravila střih na zadní část. V podstatě jsem zvolila jen jednoduché nepravidelné trojúhelníky (opět z dvojité vrstvy), které jsem napojila na přední část podprsenky. Jejich konce jsem poté založila dovnitř a vytvořila tak "poutka" na zavazování na zádech. Zavazování ramínek jsem zvolila kolem krku.


Do střihu podprsenky jsem také začlenila i široký spodní lem, protože mně samotné to u podprsenek bývá pohodlné. Ten jsem zvolila v černé barvě.

Podprsenka nakonec sedí parádně a já jsem s výsledkem moc spokojená. Nakonec to nebylo vůbec obtížné si ji ušít a to jsem se toho tolik bála :) Určitě si plánuji ušít i další a chtěla bych na léto vyzkoušet i plavky :) 







Používá technologii služby Blogger.