Social icons

Konečně se dostavilo jaro! Moje nejoblíbenější roční období. Všechno začíná kvést, tráva se zelenat a já mám celkově lepší náladu. Také se už začíná šít jarní oblečení a já mám v hlavě již spoustu plánů o tom, co všechno si ušiju nebo vyzkouším ušít :) Potom, co jsem si vyzkoušela u podprsenky vymodelovat vlastní střih na míru na krejčovské figuríně, jsem se rozhodla, že si zkusím i rovnou celou halenku. První pokus se celkem povedl. Vymodelovala jsem si střih na halenku s širšími ramínky a vzadu jsem udělala zapínání na knoflíček a malý kruhový výstřih. Byl to pro mě první pokus, ale stále jsem přemýšlela, jak střih vylepšit, aby skutečně odpovídal mým představám. Tak jsem se na to vrhla podruhé a s výsledkem jsem moc spokojená. Jak květinová halenka vznikala si můžete prohlédnout v následující galerii.


Látku jsem si vybrala ze zbytků látek, které mám doma. Přece jenom za současné koronavirové situace si látky moc neobjednávám. Jednu objednávku mám sice na cestě, ale trvalo 3 týdny než byla vyexpedována. Chápu to. Obchody s látkami jsou teď hodně přetížené, tak aspoň začínám konečně likvidovat zbytky látek, které mám doma :) Tato modrá viskóza s květy mi zbyla po výrobě šatů pro moji sestru k narozeninám. Látku jsem zakoupila u Látky Mráz. Střih mohu konečně s hrdostí říct, že je můj vlastní :) Opět jsem použila způsob modelování střihu přímo na figuríně. Mám figurínu, na které se dá poměrně dost dobře a přesně nastavit zvolené míry. Hodně mi to pomáhá, například míry mojí sestry na ní jdou nastavit perfektně, že jí potom i ušité věci opravdu sedí. K modelaci střihu jsem si vzala střihový papír. K modelování pomocí látky bohužel nemám dostatek látky, který bych na to mohla spotřebovat. Tento hedvábný papír se však modeluje moc dobře. Stačí ho přišpendlit na figurínu a například záševek se na něm v podstatě vymodeluje úplně sám. Samozřejmě naprosto netuším jestli to dělám správně, ale na tyto jednodušší střihy to podle mě úplně stačí. Hlavně to pak skutečně sedí a pokud jste již pokročilí v šití podle střihů, tak už to má i člověk v oku, jak jednotlivé části mají přibližně vypadat, aby to sedělo.














Základní "tílkový" střih jsem zvládla celkem v pohodě, včetně vymodelování záševků a zadního výstřihu s "kapkou". Poté jsem se rozhodla přidat ještě malé rukávky, protože se mi tento styl střihu líbí. To byl trošku oříšek, ale nakonec jsem to taky celkem zvládla a výsledek vypadal tak, jak jsem si představovala. 






Používá technologii služby Blogger.