Social icons

Jedna z mých dalších oblíbených knih, které se týkají historie módy je i kniha Móda s podnadpisem Úžasný příběh fenoménu: historický vývoj, detailní vyobrazení i příběhy slavných návrhářů od autorek Marnie Foggové a Valerie Steelové.


Tato kniha je skutečně obsáhlou encyklopedií módy a na více než 500 stránkách se zabývá všemi hlavními obdobími historie módy, od Řecka a Říma, přes původní obyvatele Ameriky, renesanci, sportovní oděvy, haute couture, čí art deco. Prostě v ní najdete opravdu všechno. Každé období či klíčový model historie jsou detailně popsány a doplněny o spoustu ilustračních fotografií. Především se mi líbí, jak se některé kapitoly zaměřují například na určitý model a ten je dopodrobna rozebrán, včetně barev, použití látky apod.


Knížku mám neustále na svém nočním stolku a večer si občas přečtu jen pár kapitol. Je to taková knížka na volný čas, k odpočinku od šití :) Zakoupila jsem ji jednou na výstavě v suvenýrech, když jsem s přítelem navštívili museum Uměleckoprůmyslové školy v Praze. Jinak se dá samozřejmě zakoupit i v klasických knihkupectvích. Vydalo nakladatelství Slovart.



Používá technologii služby Blogger.