Social icons


Mezi mé oblíbené kombinace barev patří modrá s bílou. V mé skříni tak naleznete nespočet košil s pruhovaným vzorem, samozřejmě v modorbílém provedení. Připomíná mi to léto, moře a nekonečně dlouhé a prosluněné dny. 


Tento letní set vznikl úplně náhodou, kdy jsem se jednoho dne rozhodla, že se naučím kapsy ve švu. První kousek oblečení, který mě napadl jako vhodný k vyzkoušení tohoto druhu kapes, byla sukně. Střih sukně jsem zvolila jednoduchý, tvořený dvěma obdelníky, které jsem si naměřila dle potřeby. Obvykle, když si šiji sukni v pase s gumou, tak si naměřím obvod látky v pase přibližně dvojnásobně větší než skutečný obvod mého pasu, záleží na tom, jak moc chci mít sukni nařasenou. Na této sukni jsme si také poprvé vyzkoušla kapsy v bočních švech. Řídila jsem se podle návodu v knížce Šití krok za krokem od společnosti Burda. V knize je to popsáno opravdu dobře a jsou k tomu nápomocné i detailní ilustrace. Po sešití bočních švů a vypracování kapes jsem už jenom vytvořila v pase tunýlek na gumu. Stačí pouze založit potřebnou šířku látky směrem do rubu a přišít, tak aby vznikl dostatečně široký tunel pro gumu. 



Pár dní potom, co jsem si ušila tuto sukni, jsem navštívila obchod s látkami (konkrétně Látky Mráz) a tam mi padla do oka bílá látka s vlaštovkami. Hned mě napadlo, že by se skvěle hodila k mojí nové sukni, a že by z ní byla krásná jednoduchá halenka. Na halenku jsem opět použila můj oblíbený střih z Burdy číslo 6540. Podle něj jsem si již ušila tričko z klasického tenčího úpletu nebo v prodloužené verzi i jednoduché šaty. 





Používá technologii služby Blogger.