Social icons

 Když jsem před dvěma lety nastoupila na svůj první kurz šití nevěděla jsem o šití a šicím stroji téměř nic. Doma u rodičů jsme sice jeden rodinný měli, ale já na něm celkově šila asi tak jednou a to mi bylo dvanáct let. Ještě si doteď pamatuji, že jsem šila povlaky na polštářky k Vánocům. Na kurzu mi moje lektorka Lucka nabídla, že si jako první věc můžu zkusit ušít kosmetickou taštičku nebo tričko. Rozhodla jsem se pro taštičku. Lucka mi ji i sama doporučila, jelikož byla samozřejmě jednodušší a dala se zvládnout za tu jednu lekci a já si tak mohla poprvé rovnou odnést i něco domů. Jedinou obtížnou věcí u této taštičky byl zip a jeho našití. Toho jsem se opravdu bála.
Nejdříve jsem si však vyzkoušela všechny stroje a potrénovala šití na klasickém stroji. Následně jsem se pustila do šití taštičky. Střih měla Lucka již připravený a vše bylo skutečně velmi jednoduché až do okamžiku našití zipu :) Poprvé v životě jsem zjistila, že existuje i něco takového jako zipová patka :) S ní to však samozřejmě bylo mnohem jednodušší a za pomoci Lucky a několika opětovných vypáraní jsem svůj první zip skutečně přišila. Tenkrát to bylo ještě celkem takové kostrbaté, ne zrovna moc rovné, ale byla jsem neskutečné pyšná, že jsem to zvládla. Taštičku jsem si potom ušila ještě několikrát a také jsem ji darovala jako dárek narozeninám sestře a v pánské verzi i taťkovi.


Tato nová na fotkách mě napadla ušít teď v lednu po Vánocích, kdy se snažím likvidovat menší zbytky látek, které jsem nastřádala nejen po vánočních svátcích, ale i za poslední dva roky. Stále nad nima přemýšlím, jak bych je zrecyklovala a vytvořila z nich něco praktického a hezkého, co poslouží zas třeba někomu jinému. Tak uvidíme, co ještě vymyslím :) Současně také chystám podrobný návod k ušití této taštičky, který umístím v co nejbližší době sem na blog, a kterou si potom můžete ušít v různých barvách i velikostech. Stačí si jen přizpůsobit střih a je to :)








Používá technologii služby Blogger.