Social icons

 Tak tu máme opět něco z mého oblíbeného bejby okénka :) V září se jedné z mých nejlepších kamarádek narodilo druhé dítě - dcera Amálka. Jelikož mám šití na malé slečny asi úplně nejraději, začala jsem chystat již před jejím narozením takový malý dáreček v podobě balíčku s pár kousky oblečků pro malé miminko. Balíček obsahoval bodíčko, dvoje kalhoty a šatičky. 



Body jsem šila na kurzech šití. Bylo to úplně poprvé, kdy jsem si takový kus oblečení zkusila ušít a nebylo to nakonec vůbec těžké :) Asi nejobtížnější část bylo lemování bodíčka. Lemováno je na coverlocku pomocí speciální patky. Poté jsem už jen zasadila patentky do spodní části a body bylo hotové. Střih jsem použila z časopisu Ottobre. Už nevím jaké to bylo přesně číslo, ale jedná se o úplně klasické baby body.






K bodíčku jsme také společně s lektorkou Luckou připravily střih na mašličku. 



Další částí balíčku byly i růžové tepláčky s květy. Tyto kalhoty měly být původně takové ty kalhotové dupačky, ale bohužel se mi úplně nepovedly ušít ty “ponožky”, tak jsem jednoduše spodní zakončení odstřihla a našila místo toho klasické náplety ze stejné látky. Střih je opět z časopisu Ottobre a moc se mi líbí, především potom ta zadní část. Ke kalhotám jsem nakonec ušila také mašličku na hlavu a střih na ní naleznete volně ke stažení na stránkách časopisu Ottobre na tomto odkazu. 




Dále jsem Amálce ušila i moji oblíbenou klasiku - kalhoty podle střihu Baptiste z knížky Šijeme pro miminko od Isabelle Leloup. Kalhoty jsem ušila opět z bílého úpletu s malými medvídky, ze kterého jsem tyto bejby kalhoty ušila už několikrát. Můžete se na ně podívat v tomto příspěvku. 

Jako poslední jsem ušila i krásné květované šatičky se zapínáním na knoflíčky na ramínkách. Střih je opět z mojí oblíbené knížky Šijeme pro miminko. Jediné, co jsem na něm změnila, je zapínání. V knížce použili patentky a já jsem zvolila knoflíky. U těchto šatiček byla asi nejtěžší část to vypracování skladů na přední části. Nejdříve se musely sežehlit a poté každý prošít. Nevím, jestli jsem někde udělala chybu, ale napoprvé mi po sežehlení nevyšla látka. Držela jsem se přesně návodu i daných rozměrů, ale nakonec jsem musela sklady vypracovat na novém, větším kusu látky. Poté se na látku položí střih předního dílu a teprve potom se látka nastřihá. Nakonec jsem ale šaty zdárně dokončila a Amálka je bude moci poprvé vyvětrat na jaře.:)







Používá technologii služby Blogger.