Social icons

 Jedním z dalších macramé projektů byla i skleněná váza s macramé dekorem. Než jsem se však do ní pustila musela jsem si opatřit i vhodnou nádobu. Dřív jsem již dělala projekty s velkými zavařovačkami, které se dají použít jako lucerny nebo také jako vázy, ale tentokrát jsem chtěla použít pravou skleněnou vázu. Pokud však chcete na nějakou nádobu navázat macrame dekor, tak je potřeba pečlivě vybírat. Nejlepší je taková tvar, který má nahoře zúžené hrdlo a poté se nádoba rozšiřuje. Je to dobré z toho důvodu, že se na zúženou část dobře naváže a zachytí základní lanko macrame dekoru. 


Váza krásně vynikne jak s čerstvě řezanými květinami, lučními, nebo se sušenými květinami. 


Design už je potom na vás :) Je jich spoustu a vybírat můžete z velkého množství uzlíků. Určitě se v budoucnu chystám vám nějaké základní uzlíky představit a případně ukázat jak se takový uzlíky naváže. 

U této vázy jsem použila takový v podstatě základní macramé uzlík, který se v angličtině jmenuje “double half hitch”. Používám anglické názvy, protože si veškeré návody na macramé hledám také v angličtině. Popravdě nevím, jak se tento uzel nazývá v českém macramé názvosloví. Koukala jsem i na nějaké české stránky o macramé a docela se někdy i názvy liší. Je vidět, že každý si to tak trochu pojmenovávání jinak. Možná to bude nějaký dvojitý kroužkový uzlík :)
Double half hitch uzel jsem v tomto případě použila diagonálně a navazováním na sebe jsem vytvořila tento dekor. 


Zde jsem našla video, kde je přímo vidět proces drhání tohoto typu uzlu diagonálně. 







Používá technologii služby Blogger.