Social icons

 I když se již poslední dobu vracím zase zpátky za šicí stroj a stihla jsem toho už i docela dost ušít, stále se také věnuji macramé, které mě pořád baví :) Zkouším stále nové věci a zkoumán, co všechno se za pomoci provázků a uzlíků dá ještě vytvořit. Mezi moje oblíbené projekty patří i macramé závěsy na květináče.



Když jsem s macramé začínala, tak mě popravdě ty závěsy na kytky moc nebraly a neměla jsem ani v plánu je někdy vyzkoušet. Ale nikdy neříkej nikdy, že? :) A už jich mám za sebou několik kousků. Lidem kolem mě se to i líbí a už jsem jich dokonce i několik udala do nových domovů. 

Závěs na květináč není vůbec nic těžkého. Stačí k tomu dostatek lana/příze, poté nějaký kroužek na který se to zavěsí ( já používám nejvíc klasické dřevěné kroužky, které se dají pořídit v galanterii). Jsem samouk, takže už potom jenom stačí najít nějaký návod na internetu nebo Youtube, kde jich je opravdu mraky. V podstatě stačí umět nějaké základní macramé uzle a už můžete začít tvořit :) 

Drhat se dá na různé velikosti květináčů. Já jsem si obzvlášť oblíbila mini obaly na květináče, které jsou určené například pro malé sukulenty (jako např. kaktusy) nebo pro malé rostlinky. Závěsy lze potom zavěsit jen tak ke stropu, na záclonové tyče/garnýže nebo například na polici nad pracovní stůl. 


V galerii níže si můžete prohlédnout moje poslední macramé výtvory. 

Pokud budete mít zájem o macramé závěs na květináč, klidně mě kontaktujte zde do komentářů nebo do zpráv na sociálních sítích :) Já vám ráda nějaký na zakázku výrobím :)











Používá technologii služby Blogger.