Social icons

Po dlouhé době jsem se opět dostala ke košilím. Tentokrát jsem se rozhodla ujít košili pro malé slečny z krásné růžové košiloviny Rose v keprové vazbě. Košilovinu mám v nabídce na e-shopu Jedu v šití! a je to jedna z mých favoritek. Zvláštní je, že čím jsem starší, tím častěji růžovou vyhledávám :) Mám moc ráda hlavně starorůžovou barvu nebo také světlounce tlumenou růžovou, více než tu svítivou, která je vidět na kilometry daleko. 


Každopádně měla jsem k dispozici menší kousek metráže světle růžové košiloviny, tak jsem si řekla, že z ní ušiji košilku v menší velikosti. Konkrétně jsem zvolila velikost 98.  Střih na košili je z Burdy, jedná se o střih, který jsem zakoupila samostatně - číslo 9318 a už jsem podle něj jednou šila dětskou flanelku, kterou na blogu naleznete také. Střih je ve velikostech od 74 do 98. 
U flanelové košile jsem tenkrát vynechala jednoduché manžety, které byly původně ve střihu a zvolila jsem trochu těžší cestu a vypracovala jsem klasický košilový rozparek a manžety na zapínání podle sebe. Docela jsem toho poté litovala, protože ta košile je tak maličká, že to bylo docela titěrné šití a já přitom akorát pořád nadávala. Flanelka byla ale dárek a nakonec se mi ji podařilo zdárně dokončit. Doteď patří k mým nejlepším kouskům :) 
U růžové košile jsem se také rozhodla vyřadit jednodušší manžety, ale zvolila jsem namísto nich zakončení rukávů do gumy. To jsem si také poslední dobou dost oblíbila. Je to rychlé, jednoduché a hlavně to vypadá moc pěkně. 
Košile není vůbec na ušití těžká a určitě tento střih doporučuji vyzkoušet. Není to střih pro začátečníky, ale mírně pokročilý si s ním už určitě poradí. Je tam tedy pro mě neznámý způsob vypracování límečku s podsádkou, ale nakonec jsem na to přišla a bylo to v pohodě. 
S růžovou košilovinou Rose se mi taky moc dobře pracovalo a šilo a výsledek měl úspěch. 
Jak košile dopadla se můžete podívat v následující fotogalerii. 






Bavlněná košilovina Rose v keprové vazbě nyní v nabídce na e-shopu www.jeduvsiti.cz



Používá technologii služby Blogger.